Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Haustor Hausov štrudl od jabuka bio je izvrstan. Sve je drugo pomalo prosječno

haustor-haus-desert

Dakle, današnji dekonstruirani štrudl od jabuka u zagrebačkom bistrou Haustor Haus spada među najbolje deserte u gradskim restoranima. Tijesto je neodoljivo hrskavo, sladoled od jabuka razoružavajuće svjež, kuglice od jabuka prepune čistog jabučnog okusa, dok crumble i krema zaokružuju ljestvicu tekstura.

Ovaj izvanredni kolač reprezentira Haustor Haus na kakav smo navikli; ambiciozan gastronomski bistro s tehnički visokom razinom kuhanja. Sve ostalo što smo danas vidjeli i probali u Haustor Hausu pomalo nas je zbunilo.

haustor-haus-piletina

Prvo, jelovnik je kratak i siromašan: svinjetina, losos, brancin, piletina i nešto govedine u gulašu. Nema prave govedine, nema teletine, nema nikakve žive ribe…o divljači, koja je upravo u sezoni, da i ne govorimo. Usporedbe radi, obližnji Carpaccio veći dio zime drži carpaccio od jelena i steakove od jelena.

Drugo, nema ni komercijalnih formata, koji su Haustor Hausu od početka išli jako dobro, poput burgera i tartara. Treće, u pojedinim su se jelima dogodile zaista netipične tehničke pogreške. Predjelo od buče i dimljene pastrve patilo je od previše kremastog preljeva, koji je doslovno pojeo sve druge sastojke. Meso u gulašu bilo je lagano žilavo, a umak jušno rijedak, što baš nije najbolje funkcioniralo.

haustor-haus-gulas

Losos je tehnički najbolje napravljen, ali indiferentan u okusu; takav smo losos mogli pojesti bilo gdje drugdje. Nitko nas nije ponudio kruhom, koji bi išao dobro uz lososa, a i inače koristi svakom restoranu. Kruh je, naprosto, prva restoranska legitimacija.

Naposljetku, nismo mogli naručiti kavu, jer se aparat za kavu pokvario. Prije samo četiri mjeseca Haustor Haus bio je u briljantnoj formi. Radilo se o najboljem gastronomskom bistrou u Zagrebu iza Malog bara Ane Ugarković. Nadamo se da smo ih danas uhvatili usred zimskog sna, iz kojeg bi se trebali što prije probuditi.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Haustor Hausov štrudl od jabuka bio je izvrstan. Sve je drugo pomalo prosječno

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min