Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jeffrey Vella u Oranžu slaže najsenzacionalniji sendvič od piletine koji smo ikada jeli

Pile se, dakle, sporo peče šest i pol sati na 58 stupnjeva. Zatim se meso natrga i oblikuje u polpetu, pa hrskavo ispoha. Pecivo se priprema od brašna, piva i mineralne vode, dok se umak bazira na kimchiju. Prvom kimchiju koji smo probali a koji nije jako vonjao po češnjaku. Jeffrey Vella u kimchi stavlja vrlo malo češnjaka, kojem dodaje nekoliko vrsta čilija i šećer radi poticanja fermentacije.

U sendvič, koji chef Vella radno zove “Chicken sandwich that will storm the world”, još idu avokado, malo gustog kiselog vrhnja i izvanredno precizno poširano jaje, čiji tekući žumanjak povezuje sve druge sastojke.

Radi se zaista o redefinijciji samog koncepta sendviča. Vellin spektakularni pileći uradak s korejsko-francuskim ehom trebao bi se ovih dana naći na redovitom meniju Bistroa Oranž Streets na Cvjetnom trgu.  Kad ne putuje Europom otvarajući nove restorane, Jeffrey Vella stalno inovira i osobno kuha u Oranžu koji cijelu ovu godinu vrlo dobro posluje. Sendvič od piletine dosad je jedan od njegovih najatraktivnijih recepata za taj sofisticirani street food lokal.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Jeffrey Vella u Oranžu slaže najsenzacionalniji sendvič od piletine koji smo ikada jeli

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min