U Alhambrinu fine dining restoranu Alfred Keller u petak je održana prva od dvije uzastopne gala večere, posvećene plešivičkim vinima. Chef Melkior Bašić uz Šemberov je pjenušac servirao kamenice, u zgusnutoj morskoj pjeni (ovo je doslovno) koje su bile izvrsne. Uslijedili su podjednako ukusni sirovi škampi s kavijarom od limete,pa palenta s raguom od vongola pa savršeno skuhani rižoto pojačan sotiranim foie gras.
Dimljena piletina ugodno je iznenadila: bila je puna okusa i prilično sočna, dok su sporo pečeni teleći kotleti s gorkim lošinjskim divljim šparogama dostojno završili slani dio večere. Kolač s lošinjskim citrusima i blago spaljenim mekanim snijegom predstavljao je, međutim, drugi vrhunac (iza kamenica i škampa), ove raskošne večere, koja je pokazala kako kontinentalna vina zapravo izvrsno idu uz otočku kuhinju. Okej, vrlo elaboriranu otočku kuhinju. Među buteljkama trojice vodećih vinara Bregovite Hrvatske sinoć su se posebno istakli Korakov chardonnay iz 2008. i njegov izborni chardonnay iz 2007. koji se fenomenalno složio sa slatko kiselim kolačem. Negdje iza 11 puna je sala žestokim aplauzom ispratila chefa Melkiora Bašića i njegov sedmeročlani tim.