U Ab Ovo smo došli vrlo rano, dvadeset do dvanaest. U bistrou na uglu Bukovačke i Petrove već je bilo troje ili četvero ljudi, premda se ručak poslužuje od podneva. Do jedan kad smo otisli, Ab Ovo se napunio. U Ab Ovo smo otišli ručati jer nam je chef Filip Horvat, kad smo ga prošli tjedan sreli na prezentaciji craft gina Aviation, kazao kako sada petkom drži kamenice. A kamenicama uopće ne mozemo odoljeti, pogotovo ne u ovo doba godine. Mladi gospodin Horvat kamenice je uspio dodatno spektakularizirati. On poslužuje sirovu kamenicu izvan školjke, okruženu majonezom od wasabija, coulisom od naranče, svježim malinama i aromatičnim travama. Rezultat je doslovno fantastičan: voćni i hrenasti elementi sjajno komuniciraju s mineralnošću naše najdraže školjke. Poslije kamenice pojeli smo također izvanredan tartar od srne u snažnom srnećem jusu, s precizno akcentiranim vlascem. Oba ova jela dokazuju da Horvat i Ab Ovo misle ozbiljno te da je Horvat vjerojatno najnadareniji Galvagnov učenik.