U petak ujutro u modernoj i ugodnoj slastičarni
Meet Mia u Vlaškoj ulici narucili smo Dark Tart, pitu od crne čokolade. Tijesto nažalost nije bilo istodobno prhko i meko kao kod vrhunske pite nego jedva prhko, tvrdo i žilavo. Sam je kolač bio poslužen na preniskoj temperaturi, skoro kao da je te sekunde izišao iz hladnjaka.
Tamna je čokolada, međutim, bila još mnogo gora: punjenje Dark Tarta toliko je slatko da nadmašuje industrijske čokoladne sladolede, te se može uspoređivati s mliječnim čokoladama iz supermarketa, pa ovaj kolač ni uz najbolju volju nismo mogli završiti. Linzer koji smo dobili uz čaj, i koji je bio uvaljan u štaub šećer, bio je osjetno je manje sladak od Dark Tarta.
Prije nekoliko dana u Meet Mia kušali smo jedan atraktivno dizajnirani voćni kolac koji je bio malo presladak čak i 12-godišnjoj 0božavateljici Oreo keksa. Slatkoća Dark Tarta nije, dakle, eksces nego stilska značajka Mijinih kolaca. Šteta, jer Meet Mia je sjajno uređena cafe slastičarnagdje poželite sjediti satima, možete naručiti fine Dammann Frères čajeve (zeleni gunpowder bio je baš izvrstan), ali i dobro pivo kao Chimay Bleu.
Kod Mie pripremaju i solidne male sendviče od pršuta, pa od marinirane svinjetine, od humusa, tikvica i briea.
Kolači imaju zabavne nazive popit cherryberry, Berry Popins ili Cheesetacchhio, odlično izgledaju, neki uz pomoć umjetnih boja, što je sada trend i legitimno je. I zato smo bili pomislili da će Meet Mia postati naše omiljeno mjesto za popodnevni čaj ili Chimay.
Problem je što kolači naprosto nisu osobito dobri. Mia Salman mlada je zagrebacka poduzetnica, koja je završila Kul In, zasad najpristojniju hrvatsku kulinarsku školu. Tim je neobičnije da proizvodi kolače slađe od coca cole, i da joj nije uspjelo tijesto za tart.