U srijedu oko dva popodne ispred čeličnog kostura za Dragonovu još neizgrađenu terasu u dvorištu Green Golda, bilo je parkirano pet ili šest bicikla. Unutra se čuo glasan žamor mase očito zadovoljnih ljudi, i još glasniji zveket kuhinjskog pribora.
Dragon BBQ, novi azijski restoran legendarne gospođe Chen, bio je gotovo prepun, a ljubazni nam je konobar kazao kako je danas bitno mirnije nego drugih dana. Dragonov koncept all you can eat za 69 kuna (79 s jednim pićem) pokazao se kolosalno uspješnim.
Kuhinja ne stigne izbaciti dovoljno hrane na desetak metara dugačke buffete, koji u jednom trenutku izgledaju opustošeno da bi se zatim ponovo napunili mirisnom i zapravo vrlo solidnom hranom.
Razlog instantnog Dragonova uspjeha nije jedino u inovativnosti koncepta (prije Dragona u Zagrebu, na sasvim drugom dijelu grada, postojao je samo još samo jedan all you can eat lokal) nego u optimalnom odnosu vrijednosti za novac.
Gost, dakle, za 69 kuna može pojesti koliko god hoće i sasvim jednostavne hrane poput sushija sa surimijem, ali i vrlo ozbiljnih jela poput izvrsne pečene patke.
Zastupljene su sve glavne vrste mesa, glavni azijski formati (sushi, dim sum, gongbao, spring rolls, wokovi, nasi goreng, tjestenine), kao i sve moguće teksture, od vrlo mekane govedine u tamnom umaku punom umamija, do hrskave pržene piletine.
Tome još treba dodati nešto povrća, pa deserte, pa svježe i pohano voće, pa umake tipične za eurazijske restorane.
Rezultat je gužva kao u McDonald’su, i gosti koji glasno govore kako, eto, nisu planirali tako puno pojesti, ali nisu mogli odoljeti i baš im je super.
Dragon BBQ svojim je all you can eat konceptom postao uvjerljivo najuspješniji novi zagrebački restoran. All you can eat ponuda zasad vrijedi isključivo za ručak.
.