Nova je godina počela suncem. Rano popodne prvog siječnja proveli smo sunčajući se na punoj terasi lovranskog restorana Najade, nekih sedam ili osam metara od uljasto mirnog mora, s pogledom na galebove i pokojeg hrabrog kupača. U Najade dolazimo skoro četvrt stoljeća. Riječ je o konzervativnom, starinskom ribljem restoranu gdje se uvijek jela prvorazredna bijela riba.
Najadeov je meni opsežan, na njemu zaista ima svega i svačega, ali toplo bismo preporučili ribu s gradela, te ponešto jednostavno pripravljenih rakova i školjki. Vinska se karta modernizirala, pa se na njoj uz uobičajene hrvatske favorite nalazi i nekoliko neobičnih ali prilično dobrih vina, poput Jakončičeve rebule i Tonkovićevih kadarki. Tijekom novogodišnjeg sunčanja prvo smo uživali u finom, slatkom mesu rakovice začinjenom s tek par kapi limuna i malo soli, a zatim u sjajno ispečenom šargu, uz koji smo dobili puno uzorno svježih salata. Jedino blitva i krumpir nisu ispali kako treba. Bili su prekuhani i vodenasti. Najade je sasvim bazičan, ali zaista dobar riblji restoran kakvih bi nam trebalo više.
Jeli ste u Najade? Podijelite dojmove
NAJADE
Šetalište maršala Tita 60, Lovran
HRANA +3/5 AMBIJENT 5/5 (terasa) POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice