Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U lovranskom Najade i dalje jako dobro peku jako finu ribu

najade1

Nova je godina počela suncem. Rano popodne prvog siječnja proveli smo sunčajući se na punoj terasi lovranskog restorana Najade, nekih sedam ili osam metara od uljasto mirnog mora, s pogledom na galebove i pokojeg hrabrog kupača. U Najade dolazimo skoro četvrt stoljeća. Riječ je o konzervativnom, starinskom ribljem restoranu gdje se uvijek jela prvorazredna bijela riba.

Najadeov je meni opsežan, na njemu zaista ima svega i svačega, ali toplo bismo preporučili ribu s gradela, te ponešto jednostavno pripravljenih rakova i školjki. Vinska se karta modernizirala, pa se na njoj uz uobičajene hrvatske favorite nalazi i nekoliko neobičnih ali prilično dobrih vina, poput Jakončičeve rebule i Tonkovićevih kadarki. Tijekom novogodišnjeg sunčanja prvo smo uživali u finom, slatkom mesu rakovice začinjenom s tek par kapi limuna i malo soli, a zatim u sjajno ispečenom šargu, uz koji smo dobili puno uzorno svježih salata. Jedino blitva i krumpir nisu ispali kako treba. Bili su prekuhani i vodenasti. Najade je sasvim bazičan, ali zaista dobar riblji restoran kakvih bi nam trebalo više.


Jeli ste u Najade? Podijelite dojmove

NAJADE
Šetalište maršala Tita 60, Lovran

HRANA +3/5  AMBIJENT 5/5 (terasa)  POSLUGA -4/5
sve kreditne kartice

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

U lovranskom Najade i dalje jako dobro peku jako finu ribu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min