U subotu smo u Franko’s Pizza & Bar, jednu od najboljih zagrebačkih pizzeria došli, razumljivo, ručati pizzu. I dok se nismo mogli odlučiti između Guancialea Nero i Wild, Wild Boara, slučajno smo okrenuli još jednu stranicu menija, na kojoj smo naišli na salate i plate, koje Franko nije imao u svom prvom izdanju.
Riječ je o dvije plate, jednoj sa San Daniele pršutom i sirevima, i drugoj sastavljenoj isključivo od sira i focaccie, te o tri salate. Između salate s avokadom, salate s kozicama i salate Cezar, izabrali smo ovu zadnju, jer nas uvijek veseli probati novu verziju jedne od najklasičnijih svjetskih salata.
Frankov Cezar pun je izvrsne, neobično ukusne piletine i ljetnih, slatkih cherry rajčica. Iceberg salata osigurava hrskavost, dok je dresing bogat, slan i pun umamija. Nedostaju jedino strugotine parmezana, koje bi salati dale još malo teksture i još puno autoriteta. Poslije ove optimalno pogođene ljetne salate, ostalo nam je dovoljno apetita za Le Kolačev sjajni kolač s malinama.
Kako Franko’s ima uvjerljivo najbolju kartu pića među svim pizzerijama ikad otvorenima u Zagrebu, prvo smo pili Eric Rodezov šampanjac, uz koji su nam donijeli hladne kuglice vrlo svježe dinje s bosiljkom, a zatim uobičajeno moćni Simčičev Pinot Grigio. Franko’s je nakon samo pola godine rada postao jedan od najprofesionalnijih restorana u Zagrebu. Franko’s Pizza & Bar 1. kolovoza odlazi na godišnji. Otvaraju se 21. kolovoza.