Vrhunac je sezone rajčica, pa se preporođena Korčula koja se zadnjih mjeseci od dosadne gostionice pretvorila u atraktivni riblji bistro, prirodno posvetila pomidorima. Na aktualnoj tjednoj karti posebno se ističu gazpacho s breskvama i steak od tune s domaćom šalšom. Gazpacho s breskvama (38 kuna) jedna je od zanimljivijih hladnih juha od rajčica koje smo ove godine probali u Zagrebu.
Slatki, specifični okus bresaka odlično se složio s kiselo slatkom rajčicom i zelenom slatkoćom ljetnog bosiljka. Osim toga, kockice bresaka gazpachu su dale dodatni, ugodni teksturalni element. Ovom jelu svakako treba par kapi Tabasca, radi postizanja ravniteže okusa.
Steak od tune u domaćoj šalši (145 kuna) ispao je još bolje. Tunu su nam ispekli upravo izvrsno, da dobije naglasak okusa i arome grilla a da opet ostane gotovo i sirova i jako sočna, kao da smo naručili tataki. Šalša jest bila malo rustikalna, ali prepuna dubokih slatkih okusa kolovoških rajčica.
Jedino je bezokusni krumpir razočarao; u vrijeme kad se može nabaviti zaista slatki ljetni mladi krumpir kakav nam je, primjerice, prije par dana ispekla Martina Tomac, šteta je koristiti ovako bezličnu robu. No, neovisno o dosadnom kuhanom krumpiru, u tuni sa šalšom zaista smo uživali. Kao i u Toljevom roseu St. Heels, koji nije bio pretanak za moćnu tunu. Poslije dvadesetogodišnje krize, Korčula u Teslinoj iz dana u dan raste i pretvara se u relevantan restoran.