Rougemarin je ovog proljeća, uz veliki angažman Tvrtka Šakote postao jedan od najboljih zagrebačkih restorana, neovisno od žanra. RougeMarin se pretvorio u mainstream novog doba, koji se obraća publici koja je premlada i prenekonvencionalna za Okrugljak i Baltazar. Cijene su prihvatljive (uglavnom između 50 i 90 kuna), meni s nekoliko salata, rižota, tjestenina i širokodostupnih komada mesa tipičan je za žanr, dok se preciznost kuhanja poboljšala.
Ab Ovo mladog chefa Filipa Horvata priprema neke od najuzbudljivijih tanjura u Zagrebu. Meni od samo šest do sedam jela realno je ograničenje, na koje se Horvat odlučio kako bi postigao maksimalnu svježinu sastojaka i besprijekornost izvedbe. Cijene su kao u boljim pizzerijama. Vina spadaju među najjeftinija u gradu. Toplo preporučujemo juhu od kaneštrela i batata, malo remek djelo potencijalno velikog chefa.
Lari i Penati, prijestolnica metropolskog street fooda, proširio se na još jednu, susjednu terasu, što je sjajna vijest za sve one koji su navikli čekati u redu za ručak ili večeru. Vrlo dobre salate, fenomenalni sendviči i najjeftinija dobra gusja jetra u gradu zalog su neuništive popularnosti ovog sjajnog donjogradskog lokala.