U očekivanju otvorenja novog Kavkaza i konačnog završetka radova u Preradovićevoj, gdje bi se zatim trebao otvoriti ozbiljan istarski restoran, proveli smo inventuru dosadašnjih ovogodišnjih novih zagrebačkih lokala s hranom, kojih je bitno manje nego lani.
Briljantno kuhanje Tvrtka Šakote, s puno složenih elemenata uz niske cijene, čini ovu gastronomsku sekciju Muzeja prekinutih veza trenutno najvrućim restoranom u Zagrebu. Požurite dok traje.
Kuhanje u drugom pravom zagrebačkom indijskom restoranu iznimno je precizno, puno čistih okusa i bogatih aroma te zaista međunarodno relevantno. Namaste je uvjerljivo najbolji restoran na potezu od Savske, preko Horvaćanske do Jaruna, ali vrijedi ista preporuka kao za Brokenships: požurite dok traje. Namaste je, naime toliko velik da se teško može napuniti, pa nam matematika ostaje malo nejasnom.
Ovaj atraktivno uređeni lokal u Voltinom mogao bi, pak, trajati dulje vrijeme. Public pizze su okej, druga hrana također, cijene razumne, vinska karta logični kratki Best Of, servis vrlo solidan, a ambijent je nešto najbolje što se dogodilo tom dijelu grada za dugo vremena.
Ovaj mikro street food lokal fokusiran na plavu ribu i svježe povrće, mogao bi, ako uspije, redefinirati pojam ulične hrane u Hrvatskoj. I to tako da joj napokon osigura autentični hrvatski identitet.
Haustor Haus je jako podigao kriterije neskupe hrane. Burgeri su odlični, ponuda pića korektna do dobra, konobari znaju svoj posao, a vlasnik je školovani kuhar koji stalno želi dizati kriterije kvalitete
Le Mika priprema zaista izvrsne gallete, bretonske slane palačinke s heljdom: zanimljivo je da su najpopularnije one s dimljenim lososom. Le Mika, poslije dugih najava, uskoro uvodi posebni menu za ručak, s klasičnim francuskim bistrološkim favoritima poput tartar bifteka s pomfritom.