Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DESETLJEĆE U HRVATSKOJ GASTRONOMIJI #2 Najvažniji vlasnici restorana

daniela-kramaric

U drugom nastavku našeg rezimea hrvatske gastronomije u sad već prošlom desetljeću, bavimo se ljudima koji nisu chefovi, ali koji kao vlasnici ili voditelji restorana pokreću restoransku industriju. Premda manje poznati javnosti, neki od njih važniji su od većine kuhara.

11 NAJVAŽNIJIH RESTORATERA PROŠLOG DESETLJEĆA  

1. Daniela Kramarić

Gospođa Kramarić već više od 23 godine oblikuje, unapređuje i operativno vodi Plavi podrum, jedan od četiri ili pet najboljih i najvažnijih hrvatskih restorana u ovom stoljeću. 

2. Vlado Lisak

lisak

Vlado Lisak u svojoj dugoj karijeri nema ni jedan neuspjeh. Godinama je vodio Okrugljak, i to u njegovom najuspješnijem razdoblju, da bi u prosincu 2010. otvorio Carpaccio, koji je do danas jedan od najuspješnijih zagrebačkih restorana. Vlado Lisak hodajući je fakultet ugostiteljstva.

3. Sonja Perić

Sonja Perić bila je vlasnica i spiritus movens pulskog Valsabbiona, prvog hrvatskog avangardnog  restorana

4. Mato Đurović

Mato Đurović u Dubrovniku je stvorio malo restoransko carstvo koje je obuhvaćalo sve žanrove, od luksuzne Nautike, preko folklornih Konavoskih dvora do masovnog kafića Dubravka.

5. Tulio Fernetich

san-rocco-ulja-tulio-fernetich

Tulio Fernetich je u San Roccu izmislio žanr hrvatskih gastrohotela. San Rocco i danas održava visoku razinu kvalitete.

6. Boris Šuljić

boris-suljic3-1-1

Obnovom Boškinca Boris Šuljić pokazao je profesionalnu vitalnost i sposobnost da se ponovo nametne kao jedan od vodećih protagonista hrvatske restoranske i hotelske  industrije.

7. Dražen Boban

drazen-boban

Dražen Boban preuzeo je Vinodol kad je bio zapuštena i zastarjela gostionica. Brojke kažu da je Vinodol danas najuspješniji zagrebački restoran, a hrana je neobično dobra s obzirom na masovnu produkciju.

8. Željko Alfirević

Obitelj Alfirević stoji iza niza uspješnih i dobrih splitskih lokala, uključujući i genijalni bar Noor

9. Mario Minder 

tekka-team

Mario Minder kao voditelj restorana odgovoran je za uspjeh prvog Takenoka, da bi zatim od Tekke napravio najbolji hrvatski japanski restoran do danas.

10. Božo Crnjac i Daniela Gajski

okrugljak-folnegovic-crnjac

Obitelj Crnjac vodi dvije velike restoranske institucije, Okrugljak i Dubravkin put.

11. Davor Bienenfeld

Davor Bienenfeld u Timeu je definirao kriterije gastrotainmenta u Hrvatskoj.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

DESETLJEĆE U HRVATSKOJ GASTRONOMIJI #2 Najvažniji vlasnici restorana

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min