Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najbolje ocijenjeni restorani u Gault&Millau Hrvatska 2018. – po županijama

pelegrini-zima-2018-jastog copy

U trenutku kad 18 milijuna stranaca Hrvatsku bira kao svoje turističko odredište, nikad nije bilo teže izabrati dobar restoran, kaže eu uvodniku hrvatskog izdanja za 2018. generalni direktor vodiča Gault&Millau Côme de Chérisey. “Ako je lako pronaći restoran visoke kategorije, mnogo je kompliciranije pronaći dobru restoransku adresu za razumnu cijenu.” U prvo tiskano izdanje Gault&Millaua za 2018. godinu koje je 5. travnja promovirano na gala večeri u Zagrebu, ušlo je 100 restorana iz cijele hrvatske i 50 mjesta u POP kategoriji, koja obuhvaća sve osim restorana (slastičarnice, zalogajnice, barovi i sl.). Gault&Millauovi inspektori, među koje su uvijek uključeni i domaći ocjenjivači na tržištu na kojem se vodič izdaje, restorane ocjenjuju po 14 standardiziranih kriterija, ocjenjujući ih na skali od 1 do 20. Restorani s manje od 10 bodova obično ne ulaze u vodič.

Restorani s najviše bodova dobivaju posebne oznake, jednu do pet kuharskih toka. Najviše ocjene, tri i četiri toke, dobilo je 18 restorana u četiri županije. Četiri toke dobili su samo rovinjski Monte i šibenski Pelegrini. Izrazita sezonalnost jadranske restoranske scene problem je za sve godišnje vodiče, jer su u vrijeme kad su ocjenjivanja u punom jeku mnogi restorani zatvoreni. Zbog kratkih rokova ovogodišnjeg izdanja Gault&Millau Hrvatska, objasnili su u uredništvu, ocjene za većinu istarskih i neke kvarnerske restorane preuzete su ih vodiča Gault&Millau Austria 2018, koji je do izlaska hrvatskog izdanja pokrivao ove dvije hrvatske regije. Evo koji su restorani u prvom tiskanom izdanju Gault&Millaua za Hrvatsku dobili najviše ocjene. Sve restorane i POP lokale koji su ušli u Gault&Millau, možete pogledati OVDJE.

ISTRA

Monte, Rovinj – 4 toke 17/20 bodova

Amfiteatar, Pula- 3 toke 16/20 bodova

Marina, Novigrad – 3 toke 16/20 bodova


Wine Vault, Rovinj – 3 toke 16/20 bodova

wine vault
Damir&Ornella, Novigrad – 3 toke 15/20 bodova


Pergola, Zambratija – 3 toke 15/20 bodova

ZADARSKA ŽUPANIJA

Foša, Zadar – 3 toke 16/20 bodova

PRIMORSKO-GORANSKA

Johnson, Mošćenička Draga – 3 toke 16/20 bodova


Alfred Keller, Mali Lošinj – 3 toke 15/20 bodova


Bevanda, Opatija – 3 toke 15/20 bodova


Boškinac, Stara Novalja – 3 toke 15/20 bodova


Draga di Lovrana, Lovranska Draga – 3 toke 15/20 bodova

ZAGREB

Bistro Apetit by Marin Rendić – 3 toke 16/20 bodova


Dubravkin put – 3 toke 16/20 bodova


Zinfandel’s – 3 toke 15,5/20 bodova


JV@Barbieri’s – 3 toke 16/20 bodova

ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA

Pelegrini -4 toke 17/20 bodova


Konoba Boba -3 toke 16/20

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Najbolje ocijenjeni restorani u Gault&Millau Hrvatska 2018. – po županijama

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min