Nakon što je proslavio pijemontska vina, Angelo Gaja počeo je novi projekt na jugu Italije. U partnerstvu sa sicilijanskim vinariom Albertom Gracijem, upravo radi svoje prvo vulkansko vino, s 21 hektara vinograda na obroncima Etne. Vinogradi se nalaze u dva okruga. Petnaest hektara su DOC vulkanski vinogradi u Biancavilli i na skoro cijeloj površini zasađen je Nerello Mascalese. Berba 2017. prva izlazi na tržište, a Gaja i Graci planiraju gradnju vinarije i kupovinu još vinograda u ravnopravnom vlasništvu.Gaja je tako potvrdio sve veći interes vinara za Etnu i vina iz vulkanskih regija. “Etnu sam došao učiti, i brati grožđe koje nisam sam uzgojio. Nigdje nam se ne žuri”, izjavio je Gaja za talijanski porgal Cronache di gusto.
Gaja je objasnio da o Etni razmišlja godinama, otkad ga je na potencijal te regije upozorio legendarni enolog Giacomo Tachis. Njegov parter u ovo poduhvatu Alberto Graci karijeru je počeo kao financijaš a prije deset godina posvetio se isključivo proizvodnji vina. Ovo je treći Gajin projekt izvan Pijemonta, 1994. je s Pieve Santa Restituta pokrenuo vinariju u Montalcinu, a prije dvije godine projekt u Bolgheriju s Ca’Marcandom.