Prestižna vinska etiketa Perseo&Medusa proizvodi se na toskanskom otoku Giglio u nanokoličinama, svega 600 numeriranih boca godišnje. Prva berba 2014. nedavno je izišla na tržište. Nakon prezentacija u New Yorku, Miamiju, Dubaju, Madridu i Honoluluu, boca broj 3 prodana je na aukciji za 330 tisuća eura investitoru iz Šangaja. Aukcija, u kojoj je sudjelovalo 600 kolekcionara, preko interneta je uživo prenošena u cijelom svijetu.
Otok Giglio postao je svjetski poznat nakon tragedije cruisera Costa Concordia 2012. S vinom Perseo&Medusa mijenjaju imidž i ulaze u svijet ultraluksuznih vina. Ime je izabrano kao podsjetnik na borbu čovjeka s prirodom, kojom se na otoku desetljećima uzgajaju i čuvaju loze. Projekt je pokrenuo talijanski poduzetnik Pier Paolo Giglioni, inspirirana “herojskim vinogradarstvom i vinarstvom na otoku Giglio”. Zbog ekstremnih položaja, vinogradi se mogu obrađivati samo ručno, a ručno je izvedena i berba 2014. Morfologija otoka ne dopušta povećanje proizvodnje vina.