Kultna bordoška vinarija Château Palmer već drugu berbu u vinogradima koristi muzičke kutije kako bi pomogla merlotu da bolje raste. Ovaj neobični eksreiment u Margauxu trebao bi trajati najmanje tri godine, potvrdio je Decanteru direktor Palmera Thomas Duroux. Metodu i teoriju iza nje 80-tih je godina razvio je francuski fizičar i glazbenik Joel Sternheimer. On je tvrdio da različite note, ili zvukovi na različitim valnim duljinama, mogu utjecati na sintezu proteina u biljkama. Članak o tome objavio je 1994. u časopisu New Scientist .
Svi vinogradi Château Palmera su u biodinamičkom režimu, a zvučnici su namješteni tako da odašilju vibracije najpovoljnije za merlot koji raste ispred vinarije. “Različite vrste zvuka u vinogradu povoljno djeluju na cvjetanje i vegetaciju, ali mogu pomoći i u kontroli bolesti, posebno apopleksije i plijesni,” kaže direktor Château Palmera. Naravno, najvažnije će i u ovoj berbi biti vrijeme u vrijeme cvjetanja. Palmer je u lanjskoj berbi proizveo neka od svojih najboljih vina iako im je plijesan značajno smanjila urod.