Sommelier Branimir Vukšić iz šibenskog Pelegrinija pobijedio je na sommelierskom prvenstvu Dalmacije, koje je 16 i 17. travnja održano u dubrovačkom hotelu Excelsior. Gospodin Vukšić u finalu je svladao Marka Šrama i Vinka Fornažara, kolege iz luksuznog dubrovačkog restorana Nautika. Dalmatinsko prvenstvo sommeliera 2018. na kojem je sudjelovalo više od dvadeset natjecatelja a u polufinale ih je ušlo 12, koordinirao je sommelier Siniša Lasan, višestruki državni šampion i stalni Decanterov sudac. Ove godine prvi je put na nekom službenom natjecanju sommeliera, u dvanaestočlanom sudačkom žiriju bio i jedan Master Sommelier, Eric Zwiebel.
Vukšićevom pobjedom Pelegrini je zaokružio svoju kolekciju prvih mjesta i nagrada u svim mogućim kategorijama: od najboljeg hrvatskog chefa i restorana, preko Michelinove zvjezdice do regionalnog sommelierskog prvaka. Premda drži niz vrijednih internacionalnih buteljki, Pelegrinijev se vinski program temelji na afirmaciji lokalnih vina i autohtonih sorti, koje chef Rudi Štefan i sommelier Branimir Vukšić efekto slažu sa Štefanovom elaboriranom modernom srednjedalmatinskom kuhinjom.