Stagnum je možda jedino hrvatsko crno vino koje izlazi na tržište kad je potpuno spremno. Frano Miloš sada si može dopustiti luksuz da vrlo dugo odležava svoj elitni plavac. Rezultati su fascinantni. Stagnum iz 2009. i dalje je pun tanina, no tanini su postali gotovo baršunasti. Petnaest posto alkohola izvrsno se uklopilo u vino, tako da bi većina ljudi na slijepom kušanju rekla kako je alkohol mnogo niži.
Poslije deset godina Stagnum iz 2009. zadržao je svježinu netipičnu za odležane plavce. Bogati bouquet pun je tamnog voća, vruće zemlje, makij , s blagim nijansama kože i humidora, dok na okusu prevladava voće s nešto elemenata kave i tamne čokolade. Struktura je uobičajeno monumentalna, ali je vino istodobno elegaantno. Na Badnju večer kušali smo ga paralelno s vinom sličnog godišta i alkohola, ali sasvim drukčijeg stila ( Rioja Roda 1 iz 2011. godine, 14,5 posto). Stagnum se pokazao neusporedivo gušćim i ekspresivnijim, a nije bitno zaostajao u eleganciji. Stagnum iz 2009. definitivno spada u Miloševe klasike, poput 2003. i 2007.