Moramo priznati kako nismo znali da Vlado Krauthaker proizvodi pjenušce. S gospodinom Krauthakerom, jednim od najvažnijih hrvatskih vinara, zadnji smo put razgovarali na en primeuru graševina u zagrebačkom u Westinu, gdje nam nije spomenuo ni riječ o pjenušcu. U proljeće lanjske godine malo smo se dulje družili u Agavi, na predstavljanju njegovih vina iz berbe 2016. Pa ni ondje nismo čuli ništa o pjenušcu. Napokon, danas smo pregledali Krauthakerovu web stranicu na kojoj se, u rubrici Naša vina, ne spominje nikakav pjenušac.
Stoga nas je iznenadio meni Krauthakerove vinske večere u lošinjskom luksuznom hotelu Alhambra, koja se održava 13. travnja i koja počinje s dva vina, pjenušcem napravljenim od blenda muškata i zelencem. Zatim će se u Alhambrinu fine dining restoranu Alfred Keller servirati pašteta od creske janjetine uz sauvignon Vidim iz 2017. godine, pa poširani file romba uz klasičnu graševinu Mitrovac iz 2016. pa ravioli a la paštašuta uz chardonnay Rosenberg iz magnuma iz berbe 2012. pa kare crne slavonske svinje s brusnicama uz vjerojatno spektakularni MERCS iz izvrsne 2009. godine, te na kraju Zelenac iz izborne berbe prosušenih bobica iz 2011. godine, uz desert od jabuka
Krauthakerova večera i masterclass uvod su u ovogodišnju seriju Alhambrinih vinskih radionica, koje spadaju među najrelevantnije i najspektakularnije u Hrvatskoj (lani je, među ostalim, održana radionica i večera Mouton Rothschilda). Ove će godine, poslije Krauthakera, na Alhambrinim večerama i radionicama sudjelovati još Chateau Palmer, jedna od najvažnijih bordoških vinarija unatrag pola stoljeća te alzaški Hugel. Hugelov status u Alsaceu može se usporediti s Bollingerovim ili Roedererovim statusom u Champagni.
VLADO KRAUTHAKER MASTERCLASS
13. travnja 2018.
Hotel Alhambra, Mali Lošinj
Ulaznice možete rezervirati OVDJE