Klaudio Ipša jedan je od najuglednijih hrvatskih maslinara i traženi tartufar, koji bijelim tartufima opskrbljuje vodeće istarske i kvarnerske restorane. Svom portfoliju najbolje iz Istre, Ipša je relativno nedavno dodao i vino.
Njegova jako macerirana Malvazija iz 2015. godine spadala je među veća iznenađenja na istarskoj vinskoj sceni. To se vino i danas izvrsno drži, potvrđujući tezu da malvazije mogu dulje odležavati.
Ipšina Malvazija iz 2016. mekša je, manje agresivna, elegantnija, zaokruženija i svakako voćnija od svoje prethodnice. Početkom jeseni u Plavom podrumu kušali smo jednu kraj druge, uz ista jela, bazirana na velikim škampima. Premda više volimo 2015. zbog njena izrazitijeg karaktera, i 2016. pokazala se jako, jako dobrom.
S tim se očigledno slažu i sudionici izbora Kulta Plave Kamenice za Vino godine, koji su ovu maslinarovu malvaziju izabrali za četvrto najbolje hrvatsko vino u 2018.godini.
Govoreći o Ipšinim malvazijama, svakako moramo spomenuti njegova vinskog konzultanta Matjaža Lemuta, vlasnika ugledne vipavske vinarije Tilia.