Sommelier Ivan Šneler legenda je hrvatske vinske scene. Gospodin Šneler, koji u Esplanadi radi dulje od 35 godina, jedan je od prvih naših sommeliera i utemeljitelj Hrvatskog sommelier kluba.
Stoga nam je bilo zadovoljstvo gledati Šnelera u akciji, prije božićnog ručka za novinare održanog u srijedu u Zinfandelu, 6. najboljem restoranu u Hrvatskoj prema izboru Kulta Plave Kamenice. Ivan Šneler brzo je klizio među gostima, s bocama izvrsnog Moetova Grand Vintagea iz 2006. godine. Riječ je o jednom od najboljih vintage šampanjaca koji se mogu nabaviti u Hrvatskoj, tako da gospodinu Šneleru i upravi Esplanade treba čestitati na uzornom izboru aperitiva uz koji su se, naravno, dijelile kamenice.
Zatim je zablistala Ana Grgić, kandidatkinja za titulu chefa koji je najviše napredovao. Marinirani hlap bio je elegantan s nekoliko različitih tekstura, jastučići s tartufima i vrganjima aromatizirali su cijeli hotel, dok je pečeni golub bio blizu izvanrednom: mi bismo ga možda ostavili sasvim malo sirovijim, ali radilo se o zaista izvrsnom jelu.
Esplanadin direktor Ivica Krizmanić pričao nam je o izvrsnoj popunjenosti naboljeg zagrebačkog hotela, te je najavio meko renoviranje, što znači da se hotel neće zatvarati tijekom obnove. Vodstvo Esplanade jučerašnjim je ručkom ostavilo odličan dojam i pokazalo kako komercijalne javne institucije trebaju obilježavati blagdane.