Charles Heidsieck jedna je od najvažnijih klasičnih vinarija u Champagni. Njen utemeljitelj, poznat pod nadimkom Champagne Charlie, prvi je čovjek koji je doveo šampanjce u Ameriku, otvorivši tako jedno od najvažnijih šampanjskih tržišta do danas. Naime, Charles Heidsieck osnovao je istoimenu tvrtku 1851. godine u Reimsu, a već je 1852. počeo izvoziti šampanjce u Sjedinjene Države. Uspjeh je bio toliko velik da su Heidsiecka u Americi prozvali Champagne Charlie. Legenda o Champagne Charlieu oživotvorena je u nizu knjiga i filmova od kojih je možda najpoznatiji onaj s Hughom Grantom u naslovnoj ulozi.
U dvadesetom stoljeću Charles Heidsieck uglavnom je bio pod upravom kuće Henriot (sam utemeljitelj bio je oženjen damom iz obitelji Henriot), da bi u posljednjih dvadesetak godina promijenio nekoliko korporativnih vlasnika, što srećom nije utjecalo na kvalitetu šampanjaca.
Dapače, vina s etiketom Charles Heidseick redovito osvajaju najprestižnije trofeje na Decanterovim Svjetskim nagradama, a Tom Stevenson, najutjecajniji britanski stručnjak za pjenušava vina, dugogodišnji je poštovatelj Charlesa Heidsiecka. Šampanjci Charles Heidsieck tijekom proteklih četvrt stoljeća tek su se povremeno mogli kupovati u Hrvatskoj. Kontinuiranog uvoza nije bilo.
Nedavno se, međutim, na Charles Heisdsieck bacila jedna nova uvoznička tvrtka povezana s hrvatskom ekspoziturom WSET-a, pa se tako kompletni aktualni portfolio ove sjajne šampanjerije našao na vinskoj karti paškog hotela i restorana Boškinac, koji je postao i njezin prvi hrvatski ambasador.
Cijene po kojima se u Boškincu prodaje Heidsieck zaista su vrlo povoljne; buteljka bazičnog brut Reservea košta 610 kuna, vintagei iz vrlo dobrih 2005. i 2006.godine koštaju manje od tisuću kuna, a zasluženo kultni Blanc de Millenaires iz 1995. godine, jedan od najboljih šampanjaca koji se trenutno uopće nalaze na tržištu, stoji 1740 kuna, što je manje od regularnog Perignona u većini zagrebačkih i obalnih restorana.
Sommelier Roko Bekavac, koji je doveo Charles Heidsieck u Boškinac (i koji vodi Boškinčev restoran), osim uzbudljive vinske liste najavljuje i nove, ambicozne degustacijske menije koji će se gostima početi nuditi od 1. srpnja.