Giorgio Clai iz Krasice kraj Buja jedan je od pionira hrvatskog prirodnog vinarstva. Claieva malvazija Sv. Jakov spada među najznačajnija hrvatska vina. Nobilion je fine dining restoran luksuznog hotela Ikador u Iki. U subotu 6. studenog u Nobilionu se po prvi put predstavlja nova berba Sv. Jakova, iz 2018. godine.
Riječ je o svjetskoj premijeri nove berbe vina koje je Decanter prije tri godine bio uvrstio na razmjerno kratku listu vina koja “morate probati prije nego što umrete”.
Osim Claievih vina, na Nobilionovoj će se večeri moći kušati Piquentumi njegova najbližeg suradnika Dimitrija Brečevića. Subotnja večera u Nobilionu počinje mariniranim srdelama i Piquentumovom Malvazijom iz 2020. godine. Slijedi tuna u umaku od mandarina s Claijevim bijelim Ottocentom iz 2017.
Uz prepelicu s kremom od buče i kestena točit će se Piquentum Teran iz 2019. a uz goveđe obraze crni Ottocento iz 2017. godine. Finale ove važne gastronomske večeri obilježit će malvazija Sv. Jakov iz 2018. uz koju će se servirati istarski krafi sa skutom.
Nobilionova večera uz premijeru jednog od najboljih istarskih i hrvatskih vina košta 640 kuna.