Okej, termin SuperDalmatinac izmislila je Daniela Kramarić, kad je krajem prošle godine probala Jeku, jedno od najneobičnijih crnih vina dosad napravljenih u Hrvatskoj. Iza Jeke stoji Daniel Čečavac, vinski edukator s WSET diplomom.
Da bi napravio Jeku, Čečavac se udružio s renomiranim vinarijom Grabovac. Prva Jeka, iz 2016, godine proizvedena je u manje od tisuću buteljki i oko stotinjak magnuma. Radi se o cuveeu plavca malog s Dingača i Svete Nedjelje i vranca iz Zagore. Vino je tehnički savršeno, prebogato a svježe, s puno zrelih tanina i bez bilo kakvih rubova. Okusima slatke Luxardo višnje pomalo podsjeća na amarone: dizajn etikete drastično asocira na amarone.
Bouquet pun šljiva i vruće zemlje, pomiješane s malo dima i kože, tipičan je za školovane Dingače poput Toljevog. Jeka, koja je prvi put javno predstavljena prošli četvrtak u Noelu, jako je dobro vino s visokom cijenom, od oko 400 kuna u nabavi. Vidjet ćemo hoće li tržište prihvatiti relativno skupu i stilski internacionalnu verziju dalmatinskog cuveea s čuvenih terroira.